Blog utama saya

Wednesday, July 21, 2010

Special Giveaway kakyong[dot]com©



Salam buat semua,


Marilah sama2 memeriahkan Contest ni,kilk disini untuk maklumat lanjut.








Seronok bermain diwaktu petang,
Asyik bermain sehingga letih,
Selamat HARI LAHIR buat mu sayang
Moga jadi anak yang soleh




Cadangan hadiah ni mengikut bugdet kak Yong.Boleh beli 1 hadiah tapi Anis dan Aliya boleh kongsi sama2 guna atau boleh beli macam2 jenis hadiah sorang satu asalkan tak lebih dari budget.(Kalau saya suka beli banyak tapi masih dalam budget sebab budak2 kan suka hadiah menarik dan banyak2..hehe)




Insya Allah harga hadiah2 ni masih dibawah budget kak yong dan kalau kak yong rajin window shopping,boleh dapat lagi murah.Biasanya hadiah2 ini boleh kak yong beli kat supermarket2 besar macam Tesco,Giant,Carefour.Pun boleh jumpa kat tempat2 yang ada kedai barangan cederamata  dan kanak2.Kalau beli sendiri lagi puas hati,kan..tapi kaau kak yong nak jimat masa boleh beli terus online(cuma kena  bayar lebih sikt untuk pos)




Cadangan hadiah:

Mini Play side/papan gelongsor

Anak2 kak Yong kan suka main dilaman,jadi mini gelongsor ni boleh jadikan salah satu permainan mereka.Saya pernah tengok di Jaya Jusco,harganya RM89.90.Kalau supermarket lain macam Tesco,Carefour ke mungkin lagi murah.Punya ciri2 keselamatan(sebab plastik dan tak tinggi).Sambil bermain,boleh rapat dan mesrakan hubungan antara anak2 kak yong(Fikri pun boleh tumpang main..hehe)





Children Bag Pack




Beg ni boleh jadikan tempat simpan alatan melukis,buku2 dan mungkin mainan milik mereka.Boleh juga untuk simpanan baju2 dan barang2 kesayangan sekiranya dalam perjalanan jauh//balik kampung.Dan biasanya kalau budak2 ada beg sendiri ni lebih seronok bergaya(sebab beg mereka comel) dan berkeyakinan nak memulakan alam persekolahan.

Harga: dibawah RM20




Set Mewarna



Jadikan alam kanak2  sesuatu  yang menyeronokkan dan penuh warna warni.Mengiktiraf seni kreativiti mereka merupakan kebanggaan yang patut dikongsikan. Setiap 'karya' yang dihasilkan boleh dijadikan sebagai kenangan2 pada masa depan.

Harga:Dibawah RM30(Boleh beli 1set dan kongsikan dengan Anis dan Aliya)



Siri buku bacaan/buku mewarna


SET SIRI 25 RASUL
(Buku Cerita + Aktiviti + Mewarna)
Mengandungi 25 buah buku setiap rasul



RM 99.00
Harga BukuOnline2u = RM 99.00 with FREE POSTAGE + VCD MARI BERDOA ANA MUSLIM berharga RM 19.90
(JIMAT hampir RM 30.00)
 
 
 
Siri ni sangat2 sesuai dalam pendedahan pada anak2 tentang kisah2 para Nabi yang boleh dijadikan contoh dan iktibar.Saya rasa harganya sangat berbaloi dan mampu dimiliki.Pelaburan terbaik untuk jangka masa panang.Saya juga nak dapatkan koleksi ni nanti...insya Allah.



Kak Yong boleh beli online disini atau dapatkan dikedai2 buku terdekat.Ini sebagai contoh saja ye kak.Kalau ada yang lebih kurang macamni pun ok.




PlayDoh



Ini macam tanah liat tapi lebih lembut dan bersih.Boleh mengasah kreativiti dan motor skill anak2 dalam berfikir dan imiginasi.Sesuai untuk Anis tapi kalau Aliya nak join sekali pun boleh juga cuma kak yong kena tolong tengokkan.Ada macam2 set yang boleh dipilih ikut kesesuaian.

Harga:RM79(Harga di Tesco)




Bantal Comel


Biasanya anak perempuan dengan anak patung/teddy bear tak dapat dipisahkan.Kak Yong boleh ubah teori ni dengan menghadiahkan Anis dan Aliya bantal comel yang lembut dan gebu sebagai teman sewaktu tidur.Boleh jadikan barang kesayangan yang boleh dibuat perhiasan juga.

Harga:Dibawah RM30(Harga di Jaya Jusco)





Sampai dsini ku akhiri
Moga kak yonng tertambat hati
Melihat idea untuk membeli
Moga dipermudahkan urusan nanti



2 comments:

kakyong said...

UASH,
amboi cadangan ni pun menarik juga..
nanti ya keputusannya...

Ummi Hanie said...

gudluck UAS...

nice suggestions :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...